Ontmoeten Educatief/cursus
Cultuurpodium Fort33 | dinsdag 8 oktober 2024 15:30 uur

KIES groep

KIES, de ontmoetingsgroep voor kinderen die een scheiding hebben meegemaakt.

Alle kinderen die een scheiding meemaken worden hier door beïnvloed, het overkomt ze en hebben hier geen keuzes in. In de groep hebben de kinderen de ruimte om te praten over hoe ze de scheiding van hun ouders ervaren en merken ze gelijk dat ze niet alleen zijn. De kinderen nodigen we uit door groepsgesprekken en spelvormen om dingen te delen. Ze leren dat ze hun behoefte mogen laten zien en ze leren hoe en waar ze hulp kunnen vragen als ze ergens tegenaan lopen. Hierdoor ervaren ze dat ze invloed hebben, niet op de scheiding, maar wel op hoe hun leven er nu uitziet. Kinderen uit KIES groepen geven aan dat het een fijne, veilige groep is waar ze graag heen gaan. Een uur is eigenlijk te kort!

Goed om te weten: Onderzoek door Universiteit Utrecht toont aan dat KIES kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen, dat ze er beter mee leren omgaan, begrijpen dat de scheiding niet hun schuld is en dat het contact met de ouders verbetert.

8 oktober 2024 15:30 - 16:30 uur
Cultuurpodium Fort33
Bavoortseweg 25
3833BM Leusden
Gratis
Nog 6 plekken!

Praktische informatie

Deze KIES groep is voor kinderen van 7 t/m 11 jaar en bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. In dit uur laten de KIES coaches van Lariks de kinderen door gesprekken, spelletjes en oefeningen praten over gevoel, ervaringen en eventuele vragen. De KIES coaches ondersteunen de kinderen en begeleiden waar nodig.

Daarnaast zijn er twee ouderavonden waarin we kijken naar wat jullie als ouder kunnen doen voor kinderen die een scheiding meegemaakt hebben. Uiteraard is hier ook ruimte voor vragen die jullie als ouders hebben. De eerste ouderavond is de week voor de start van de training op 1 oktober (tijd volgt). 

Aanmelden!

Aanmelden doe je hier. Is dit je eerste keer bij Lariks? Maak dan eerst een profiel aan en meld je daarna aan voor de KIES groep.

Heb je nog vragen? Deze kun je stellen door te bellen naar Lariks tussen 9.00 -12.30 uur (op werkdagen) op telefoonnummer: 033 – 303 4444 of stuur een mail naar een van de KIES coaches Ronald of Jacqueline (j.lami@lariks-leusden.nl).

 

 

 

Ook te doen op deze locatie

JIL Hangout

11 september 2024 15:15 uur

Muziekcafé

13 september 2024 20:00 uur